20 Ekim 2011 Perşembe

Özdeğer - Özsaygı Olumlama

Bugün ruhunuzu okşadınız mı? Kendinize teşekkür ettiniz mi?
Garip bir soru değil mi? Aslında tam tersine, garip olan kendinizi okşamamanız, kendinize iltifatta bulumamanız.
Kendinize bugün bir hediye yapın, olumlamalar ile ruhunuzu okşayın.

Özdeğer - Özsaygı Olumlama Cümleleri
Kainatın önemli bir parçasıyım, tüm kainat benim için, ben de kainat için varım. 
Kainatın bir parçası olarak kendimi olduğum gibi kabul ediyorum 
Ben mucizevi bir varlığım ve tüm güzellikleri hakediyorum
Değerimin farkındayım
Ben sınırsız yeteneklerle ve muhteşem bedenle yaratılmış ruhsal bir varlığım
Özümü gördükçe, kendime güvenim artıyor
Özümdeki enerjinin farkındayım
Özümü gördükçe değerimi kavrıyorum
Kendime güvenim arttıkça  kendimi güvende hissediyorum
Kendimi güven hissettikçe değerimi anlıyorum
Koşullar ne olursa olsun değerli olduğumu kabul ediyorum
Haykırıyorum " ben ....... (isminiz) değerliyim


Değerli bir varlık olduğumu gördükçe, kendime karşı sorumluluğumu farkettim
Ruhuma ve Bedenime en iyi şekilde bakıyorum
Kendimi seviyorum
Ruhuma ve Bedenime teşekkür ediyorum
Kendime Teşekkür ediyorum


Ruhumu kainatın bana sunduğu tüm güzellikleri ile besliyorum
Mucizevi bedenimin bana hediye edidiğini farkındayım
Ben güçlü bir varlığım
Ben .....(isminiz) güzellikeri, mutluluk ve başarıyı hakeden değerli bir varlığım

Tüm ruhuma ve bedenime saygı duyuyorum
Kendime saygı duyuyorum
Başardığım en küçük işten dolayı bile kendime saygı duyuyorum
Şuan bana nefes alıp verdiren bedenime saygı duyuyorum
Ben saygı duymayı hakediyorum

Değerimin farkındayım ve kendime teşekkür ediyorum










 

Olumlama Nasıl Yapılır

Olumlamalar yaparak, bilinçaltınızı yeniden progralayabilir ve hayatınızı (temel inançlarınızı) olumlu yönde değiştirebilirsiniz. Söz büyüdür. Düşünceleriniz ve bu doğrultuda kullandığımız sözler bir zaman sonra gerçeğimiz olur. Dolayısıyla, düşüncelerinizin ve sıkça kullandığınız sözlerin, hedefleriniz ile uyumlu olduğuna dikkat ediniz.
Ne düşünürsek onu yaşarız, ne düşünürsek o oluruz. Kimse özgüveni eksik doğmaz, birey bilinçaltına öztanımlaması ile ilgili kodladığı olumsuz söylemler ile özgünsizliği EDİNİR!
Olumlama Cümlelerini kurarken bilinçaltınızın dilinden konuştuğunuza dikkat ediniz.

Olumlama Cümleleri Nasıl Yapılır

1. Olumlama kısa ve öz olmalı: Bilinçaltı söylem kalıplarının temelinde, kısa ve öz mesajlar yatmaktadır. Dolayısıyla olumlarınızı karmaşık yapmayınız. Mümkün olduğunca kısa ve öz olarak olumlamayı kurunuz.
Örnek: "Ben Değerliyim", "Kendime Güveniyorum"

2. Olumlamalar Olumlu olmalıdır:
"Başarısız olmak istemiyorum" yerine "Başarılı olacağım" demelisiniz.

3. Hedef odaklı olumlamalar kurunuz.
Ayrıca hedefinizin içine özneyi (ben) entegre ediniz.
"Sigarayı bırakıyorum" veya "Zayıflıyorum" gibi zamansal hedef belirtmeyen, sonsuza giden olumlamalar yerine, hedefinizi belirterek "Ben sigarayı azalttım", "Artık sigara bağımlılığımdan kurtuldum" Sağlıklı bir bireyim", "Sigarayı bıraktım" veya "Fit bir vücuda sahip bireyim", "Fit vücudumu korumak benim için çok kolay", "57 kilodayım","Sağlıklı besleniyorum" gibi hedef referans alan ve özeneyin hedefin için koyan olumlama cümleleri kurunuz.

4. İstemek fiilinden olumlalarda mümkün olduğunca kaçınınız.
Ziraa istemek sonu olmayan, ve hedef belirtmeyen bir fiildir.
"Ben başarılı olmak istiyorum", yerine "Ben başarıya koşuyorum", "Ben güçlü ve başarılı biriyim", "Başarılarımla gurur duyuyorum" gibi hedef olumlamalarından faydalanınız.

5. Olumlamaları Gelecek Üzerine Kurmaktan Kaçınınız.  
"Başarılı olacağım" yerine "Başarılıyım" (Gelecek zaman yerine Şimdiki veya geniş zaman kullanınız) Örnek: "Ders çalışmaktan haz alırım", Okuduğum bilgileri devasa zihnimde rahatlıkla depolarım".

6. Olumlamarın Özne Odaklı Olmasına Özen Gösterin
"İş arkdaşlarım beni sevmeli" yerine " İş yerinde sevilen ve saygı duyulan bir çalışanım", "Ben sevilmeyi ve saygı duyulmayı hak ediyorum" gibi başkalarının eylem ve eğilimlerinden ziyade, "ben" odaklı edilgen olumlamalar kurmayı tercih ediniz. 

7. Olumlamaları İsminizi Kullanarak Oluşturabilirsiniz 
Bilinçaltı doğduğumuz günden bugüne edindiği mesajları kullanarak söylem şablonları hazırlar. Bilinç ise bu şablonları birer lens gibi kullanıp kendisine ve çevresine anlam katar. Doğduğunuz günden bugüne karşılaştığı en yoğun ve sık mesaj isminizdir. Bu nedenle bilinçaltınızı uyarmak için kullanacağınız en etkin özne isminizdir.

Örnek: "Ben Ahmet Özçetin, Kendimi Seviyorum, kendime Güveniyorum... Bugünkü iş başvurumda başarılı olacağımı biliyorum" 

Unutmayınız bilinçaltına ulaşmak kolay değildir, ziraa "bilinç" bir muhafız gibi çalışarak, bilinçaltınızda var olan olumlu-olumsuz varsayım ve söylemleri korumakla yükümlüdür. Bilincin bu fonksiyonu yadırganmamlıdır. Bilinç, bireyin bilinçaltında yatan söylem şablonarını koruyarak, günlük hayatınızda dışarıdan gelen 1000lerce olumlu-olumsuz mesajlar doğrultusunda zihninizin radikal çatışmalar yaşamasına engel olmaktadır. Fakat bu korumacı tavır aynı zamanda, olumsuz söylem kalıplarını bilinçaltına kodlamış ve dolayısıyla gelişimine, sosyal ve profesyonel gelişimine engel olan negatif söylemlerin de bilinçaltına hapsolararak bireyin kısır döngüye girmesine neden olmaktadır. Dolayısıyla, olumlamaların bilinçaltı tarafından edinilmesini sağlamak için, mümkün olduğunca, rutin hayatınızda sıkça yapılması gerekmektedir.
Ayrıca bilinçaltının olumlamaları daha hızlı edinmesini sağlamak için, gelişen teknloji ile yeni nesil kişisel gelişim araçlarından yararlanabilirsiniz.



Düşünce Gücü ve Olumlamalar ile Nasıl Kişisel Değişim Sağlanır?

 Olumlamalar ile daha mutlu ve başarılı hayat...
Düşünce ve Sözcüklerin yaratıcı gücü tartışılmaz bir gerçektir. Ağzımızdan çıkan her söz evrene ve bilinçaltımıza gönderdiğimiz bir emirdir. Bu nedenle bilinçaltı düşünce yapımızı ve bu doğtultuda kullandığımız sözlerin hedeflerimiz doğrultusunda olduğuna dikkat etmeliyiz. Bir diğer deyişle, düşüncelerimiz ve bu doğrultuda kullandığımız sözler süreç içinde gerçeğimiz olacaktır.

Not: Yazıyı hazırlarken değerli Degisimehazirim.com sayfasından yararlanılmıştır ve şahsi eklentilerim vardır. Alt kısımda kaynak belirtilmiştir.Zevkle okumanızı dilerim.

Burdaki temel soru şudur: Biz gerçekleri analiz ederek, düşünür müyüz, yoksa düşünerek gerçekleri oluştururuz?
İkisi de!
Bu noktada yapmamız gereken ayrım mutlak gerçekler ile sosyal gerçeklerdir. Mutlak gerçekler insan düşüncesine tabi olmayan (okyanus,dağlar) sosyal gerçekler ise insan düşünce gücüne tabi olan (devlet, ekonomi, kim olduğunuz) olgulardır.
İnsanların düşünce gücü ile donatılmış ruhsal varlıkardır. Düşünce ve konuşma yetenekleri ise sosyal gerçekleri ve kendilerini şekillendirme gücünü beraberinde getirir. Dolayısıyla Kişisel değişim veya gelişim için yapılması gereken, düşüncelerinizi ve sıkça kullanılandığınız sözlerin hedeflerinizle örtüşmesine dikkat etmektir.

Bunun için tarihe bakmamız yeterlidir. X döneminde, Y baskın düşünce yapısı ise, X döneminde yaşanan sosyal gerçekler Y ile büyük oranda paraleldir. Bunun temel sebebi, sosyal bilimlerde constructivism olarak adlandırılan "inşaa etme", "yapılandırma" gerçeğidir. Bu noktada belirtmemiz gerekir ki, constructivisim sosyal bilimlerde akademik patformda, 21. yüzyılda giderek kabul gören ve profesyoneller tarafından kulanılan bir sosyal bilimler aracıdır.

Düşüncenin sosyal gerçek yaratıcılığını bir örnekte inleyelim

Ekonomistler iyi bilir!  Z enflasyon beklentisi, toplumda baş gösterdiği takdirde, Z enflasyona yakın bir enflasyon gerçekleşir. Bu süreç kaba taslak şu şekilde işler: Beklentiler belirli kaynaklardan büyük kitlelere yayılır, üreticiler ve parekendeciler mali hesaplarını ve fiyatlandırmalarını bu veriler doğrultusunda verir ve sonuç olarak başlangıçtaki tahmin edilen enflasyon oranına benzer bir oranda toplam fiyat artışı ( var olan para miktarına karşılık alım gücündeki değişim) gerçekleşmiş olur.
Veya
Realist paradigmin dominant olduğu bir dünyada ( 1950 önce Avrupası), milliyetçiliğin yoğun olduğu modern devlet şekilleri var olmuşken, Liberalism, Functionalism ve benzeri düşünce söylemlerinin baskın olduğu ( 1950 sonrası kademeli, 1990 sonrası yoğun Avrupa) bir dünyada post modern diye adlandırdığımız, belirli alanlarda rahatlıkla egemenliklerini Avrupa Birliği gibi supranational bir yapıya transfer edebilen devlet şekilleri var olmaktadır.
Realist varsayımların dominant olduğu bir dünyada Avrupa Birliği tarzı bir yapının varlığı mümkün olabilir miydi? Hiç sanmam!
Söylemlerimiz, yani benimsemiş olduğumuz düşünce kalıpları kendimizi ve çevremizi oluşturduğuna şüphe yok. X kararını alabilmek için, öncelikle benimsediğimiz söylemler ile bunu meşru kılmak zorundayız. Eğer var olan varsayımlarımız, Y hareketini meşru buluyorsa, Y hareketini gerçekleştiririz. Aynen realist düşüncenin modern devleti, liberalist düşünce ve uzantılarının post modern devlet gerçeklerini meşru kılıp var ettikleri gibi.

Kuantum Düşünce Yöntemi  ve Kuantum Olumlama Bu Notada Sosyal Bilimlerin En Önemli Bulguları İle Örtüşmektedir

Peki, BEN dediğimiz öz tanımlamamız da bugün bizim kim olduğumuzu göstermez mi?
EVET!
Özgüveni olmayan, komik olamayan biri olarak mı doğdum? Bunlar mutlak sıfatlarım mıdır?
HAYIR!

Kimse özgüvensiz, utangaç vs doğmaz…. BUNLARI EDİNİR!!!
Aynen farklı yönetim şekillerinin farklı tarihlerinde farklı toplumsal bilinçaltı söylemler havuzları tarafından meşru edilip var edilmişler, daha sonra farklı söylemler sonucu meşruluklarını kaybedip yerlerini yeni meşru yönetim şekillerine bırakmışlar ise, insanın da bilinçaltında yatan kendisi ile ilgili düşünce kalıpları onun bugünkü kişiliğini, hareketlerini, kararlarını belirler, bilinçaltı söylemlerinin değiştirilmesi ise yeni meşru kişiliği var eder.
Toplumların bilinçaltı söylemleri zamanla, önde gelen düşünürler, medya ve yeni siyasi akımlar tarafından değiştirilir ve sonuç olarak uzun süren bu süreçte toplumların sosyo-ekonomik yapılarında değişime olanak tanınır.
Bireylerin bilinçaltı düşünce kalıplarını değiştirmek de kısa sürede kolay değildir, ziraa bilinç muhafazekar bir yapıya sahiptir ve yeni gelen mesajları kabul etmesi uzun sürebilmektedir. Özellikle bireyin kendisi ile ilgili değiştirmek istediği bir özelliğin kalıcı olabilmesi için, bilinçaltında yatan temel söylemlerin değişmesi gerekmektedir. Aksi taktirde, hevesle başlayıp, kısa süre süren değişimlerle yetinmek zorunda kalmaktadır.  Örneğin, vücut geliştirmek isteyen fakat her seferinde hevesle başlayıp, istediği sonucu elde edinceye kadar devam edemeyen çevrenizdeki insan sayısını bir sayın.

Bu noktada, bio-frekans bilinçaltı olumlamaları, ulaştığımız gelişmiş  audio-teknolojisi sayesinde doğrudan bilinçaltına gönderilmesi ise, arzu edilen değişimi bilinçaltından başlatarak hızlandırmaktadır.
Aynen toplumların kültürel bilinçaltı yapısı, günümüzde bilgi akışının hızlanması ile, nasıl daha hızlı değişiyor sonuç olarak toplumların sosyo-ekonomik ve sosyo- kültürel yapı gerçekleri değişiyorsa, bireylerin de arzu ettiği değişimi bio-frekans bilinçaltı telkin teknolojisi ile sağlamak aynı prensip doğrultusunda mümkündür.
Bilinçaltı düşünce kalıplarının değiştirilmesi, bireyin kendisine ve dünyaya bakış açısını yeniden yapılandırmaktır aslında. Örneğin, ‘’ben değersizim’’ düşünce kalıbı bilinçaltında yer etmiş bir kişinin, her zaman başkalarının taktirini araması ve sonuç olarak hayatta pasif, özgüveni olmayan, karar veremeyen, liderlikten uzak biri olması çok doğaldır. Genelde bireyler bunu inkar etse de, pratikte oluşan sosyal gerçekler, bilinçaltında yatan düşünceyi doğrular.

Bio-Frekans Bilinçaltı telkinleri, bu noktada, ‘’ben değersizim’’ kalıbı yerine, ‘’ ben değerliyim’’, ‘’kendime saygım sonsuz’’, ‘’ istediğim her işi başarabilirim’’ pozitif alternatif kalıpları doğrudan bilinçaltına göndererek, bireyin çekirdek inancını temelinde temizlemektedir.
Düşündüklerimizi yaşıyorsak, düşündüklerimiz bizi biz yapıyor ise, olumsuzluklarla dolu bir bilinçaltı ile başarıya ve mutluluğa ulaşmamızın ne kadar imkansız olduğu çok açıktır. Olumlu düşünce kalıplarının doğrudan bilinçaltı tarafından edinilmesi, bireyin arzu ettiği pozitif değişimi kısa sürede kalıcı olarak değiştirmesi bir mucize değildir. Beynin mucizevi gücünü, bireyin lehine çevirmektir.
Ziraa beyinimiz ile düşünür, beynimiz ile varsayar, varsayımlarımız ile karar veririz, varsayımlarımız ile hareket ederiz ve aslında varsayımımız oluruz! Kuantum düşünce yöntemi de işte bu prensibi benimser kendini inşaa eder.

Ben XYZ’yim, evet ben XYZ’mişim….

İster dua, ister kuantum olumlama veya olumlama diyelim, hayatımızı değiştirme gücüne sahibiz yeter ki isteyelim.

Kaynak: Kaynak: http://degisimehazirim.com/blog/kuantum-dusunce-ne-dusunursek-onu-yasariz-ne-dusunursek-o-oluruz/